دیوار پیش ساخته
دیوار پیش ساخته بتنی پیشرفت روز افزون علم و رشد جمعیت، باعث شده است سرعت در ساخت و ساز به یکی از اولویتهای مهم تبدیل شود. راه حل صنعت ساخت و ساز برای سرعت بخشیدن به ساخت سازههای مسکونی، تجاری، اداری و … استفاده از سازههای پیش ساخته است. استفاده از قطعات پیشساخته باعث کاهش مدت زمان ساخت میشود. قطعات پیش ساخته در کارگاهها تولید و سپس به محل پروژه منتقل میشوند. در صنعت اجزای پیشساخته هیچگونه محدودیتی وجود ندارد و از کف تا سقف یک ساختمان میتواند به صورت پیش ساخته تولید شود. یکی از اجزای سازهای که میتواند به صورت پیش ساخته تولید شود، دیوار است و در سایز، شکل و مدلهای مختلف تهیه و روانه بازار میشود.
دیوار پیش ساخته چیست؟
امروزه در بسیاری از ساخت و سازهای صنعتی و تولید انبوه، استفاده از دیوارهای پیشساخته جایگزین دیوارهای سنتی شده است. دیوارهای پیش ساخته در انواع مختلف تولید و بسته به جنس دیوار پروژه مورد نظر عایقبندی میشوند. دیوارهای پیشساخته، برای ساخت و ساز در تمام مناطق و شرایط جوی و آب و هوایی مناسب بوده و با قابلیت حمل آسان میتوان آن را منتقل و در کمترین زمان نصب کرد.
انواع دیوار پیش ساخته
دیوارهای پیشساخته براساس نوع کاربری سازه، شرایط اقلیمی و آب و هوایی منطقه در انواع گوناگون تهیه و تولید میشوند. یکی از متداولترین آنها، دیوارهای پیش ساخته بتنی است که در ادامه بیشتر توضیح داده خواهد شد.
دیوار پیش ساخته بتنی
مواد مورد استفاده در دیوارهای بتنی پیشساخته سیمان، سنگدانه، آب، میلگرد و افزودنیهای لازم است. دیوارهای بتنی ارزان بوده و معمولا به آسانی نصب میشوند. بیشترین کاربرد دیوارهای بتنی در اجرای نما و محوطه سازی است.
مزایا و ویژگیهای دیوار پیشساخته
بزرگترین ویژگی دیوارهای پیشساخته افزایش سرعت در ساخت و ساز، کاهش مواد اولیه مصرفی و ضایعات ساختمانی است. دیگر مزایای آنها عبارتند از:
-
مقرون به صرفه بودن
-
نصب سریع و ساده و کاهش نیاز به نیروی انسانی
-
راحتی در اجرا
-
دوستدار محیط زیست
-
قابلیت تعویض قطعات
-
مقاومت در برابر حریق، صوت، آتش، زلزله
-
انتقال آسان به محل پروژه
-
مناسب برای ساخت و ساز در کلیه شرایط مختلف آب و هوایی
-
مقاوم در برابر نفوذ حشراتی مانند موریانه
کاربرد دیوارهای پیشساخته
کاربردهای دیوارهای پیشساخته در ساخت و ساز بسیار گسترده است، با این حال بسیاری از آن به عنوان یک پوشش استفاده میکنند تا دیوار باربر! به همین خاطر برای پوشش دیوارهای سوله، ساختمان، پارتیشنبندی و ساخت خانه مناسب خواهد بود. به دلیل مقاومت بالا در برابر آتش و حرارات میتوان در ساخت کارخانههای مختلف نیز از آن استفاده کرد. از دیگر کاربردهای دیوارهای پیشساخته میتوان به ساخت اتاق تمیز، سردخانه، اتاق تأسیسات و سرور اشاره کرد.
قیمت دیوارهای پیشساخته
برای خرید دیوار پیشساخته و اطلاع از قیمت آن باید به برخی موارد دقت کنید. ضخامت، اندازه، کاربرد و نوع دیوار پیشساخته تاثیر زیادی دارد. همچنین هزینه حمل و نقل، مواد مصرفی برای نصب و کارگران حرفهای دیگر مواردی است که در قیمت دیوارهای پیشساخته اثر میگذارند.